Харесвам многопластови мъже

manПонякога е трудно да кажеш защо някой те привлича. Усещаш го, но не можеш да го определиш с една дума. Опитах се все пак да стигна до една дума и тя е – многопластовост. За мен не е важно някой да е перфектен в нещо. Прекаленото отдаване само на едно нещо го прави негъвкав и небалансиран. Това го отдалечава от многостранността на живота.

Много по-приятно и интересно ми е да съм в компанията на мъж, който цени целостта си и разгръща интересите си в различни посоки. Мъж, който се наслаждава на всички свои аспекти – физическия, емоционалния и духовния. Да имаш контакт с такъв мъж е като да отгръщаш пласт след пласт от него и това да те стимулира самата теб да разкриваш себе си пред него пласт след пласт.

Харесват ми мъже, които се грижат за тялото си. Не само заради естетическия вид и сексапила като резултат от усилията им, но и заради самата идея, че правят нещо добро за себе си. И все пак мъжът с хубаво тяло няма да ме развълнува, ако няма други интереси, освен фитнеса и хранителните режими. Много бързо ще се изчерпят темите ни на разговор.

Мъжът, който развива интелекта си и израства в кариерата, може да има много богати познания в своята област или в много области, но ако няма достъп до сърцето, чувствата, интуицията и спонтанността си, няма как да събуди тръпка, когато си до него, защото усещането му за света е прекалено прагматично. Ще липсва магията на специалните моменти. Дори да има големи финансови възможности и да те заведе на места, които са символ на романтиката, няма да я усетиш, ако той самият не я чувства отвътре. Романтиката не е място или дестинация, тя е в погледа на човека, който вижда специалното у теб. Тя е страстта, изразена по чувствен начин. Секс, който се получава между теб и него като уникална сплав. И оставя спомени. И е плод на истинска интимност.

Живеем в свят, в който е трудно да запазиш баланса между материалното и духовното. Някои се фокусират само върху едното, а други – върху другото. Най-хубаво е да има и от двете. Трудно е да водиш разнообразен начин на живот без добри доходи, но ако цялото ти внимание е заето само с мисълта за печелене на пари, ще изпуснеш есенцията на живота – да усещаш тръпката от любовта, да изпълваш пространството между теб и любимия човек с нежност и интимност. Да има много повече вдъхновение и много по-малко баналности във връзката.

Преди време говорих с една жена за загадъчността. Според нея жената и мъжът трябва да споделят по-малко с този, когото харесват, за да се запази тайнствеността и да са по-интересни. За мен, обаче, интересният човек не е този, който пести думите си, а този, с когото имам какво да си кажа.

Това е хубавото на многопластовите хора. Те не могат да бъдат „прочетена книга”, защото са търсещи хора. Търсят себе си в различни ситуации. Търсят гледната точка на любимия. Интересуват се, четат, развиват се, вълнуват се от отношенията във връзката, обсъждат, разкриват се. Истински са до дъното на душата си.

Мария Димитрова

Вижте още:

Гърбовете говорят

Фейсбук или разходка около офиса

“Искаш ли да изживеем това между нас, както дойде, без очаквания?”

Лимонада за душата

Какво вълнува съвременната интелигентна жена

7 коментара към “Харесвам многопластови мъже

  1. Очевидно само една многопластова жена би могла да напише такава статия!
    Съвсем спокойно бих могъл да заменя думата „мъж“ с „жена“ в статията и пак би звучало също толкова правдиво. Така че, „Харесвам многопластовите жени“ е също толкова хубава тема за разговор. Мисля, че многопластовостта е нещо прекрасно, когато съществува и от двете страни!

    Харесвам

  2. Благодаря:) Да, многопластовостта е привлекателна и у мъжете, и у жените и прави живота по-интересен и за двата пола:)

    Харесвам

  3. Отлична статия 🙂 Много трудно откривам многопластови хора около себе си 😦 .Днес май хората повече хора се страхуват да търсят себе си .Права сте ,когато казвате че за разнообразен и изпълнен с преживявания живот са нужни доходи 🙂

    Харесвам

  4. Изначалната мечта на всяка жена е да бъде обградена с умен, хубав, богат, разбиращ, покорен, непокорен, красив, богат, сексуален бог, богат, подчиняващ, богат, сексуален, умен , богат и разбиращ душата и мъж.
    Тъй като Бог не е създал такъв мъж, е нормално е жената да търси няколко мъже за да компенсира липсите. И ето интересен поглед, към стадото мъже в очите на една жена, многопластовият Бог. Няма и не може да има такова чудо, по причина на природата Божия, мъж и жена ги създаде за да се допълват и израстват сами и заедно. Така, че не търсете такива мъже, няма, просто бъдете жени, истинският мъж ще ви намери.

    Харесвам

  5. Тези, които се фокусират във всичко не се рекламират. Нямат нужда от това затова и не ги намирате лесно. Може и пред вас да са, но ги пропускате. Виждате само повърхността, а те са „многопластови“

    Харесвам

Вашият коментар