Карнеолът – камък на изцелението

Karneol2Карнеолът е камък на Телец. Но насърчава жаждата за живот и на родените под знака на Овен, Близнаци и Дева. Асоциира се със Слънцето и огъня. Древните египтяни са го носели непрекъснато, вярвайки че е източник на обновяване и жизненост. Доста легенди разказват, че този камък предпазва душата от зло.
Астрологията счита, че използван като любовен талисман, карнеолът подобрява настроението и засилва страстта. Той притежава силата да пази от уроки, магии, заклинания и пр. Вярва се, че може да надмогне черна магия, да предпазва от астрални нападения, да даде кураж на притежателя си.
Карнеолът, освен всичко друго, е и любовен талисман. Вярва се, че жена, която носи карнеол, не я разлюбват.
Карнеолът засилва концентрацията и ни помага да се абстрахираме и защитим от лошата енергия на хорските злословия. Носете този камък, ако искате да попречите на други хора да четат мислите ви или да се предпазите от това някой да повлиява на съзнанието ви. Камъкът увеличава самоуважението и съдейства за постигане на бърз успех в кариерата. Той стимулира творческото начало, разсейва негативните енергии и ги заменя с положителни. Помага да намерите верния път в живота си и засилва усещането за контрол над собствената съдба. Носи богатство и добро здраве, отдих от грижите, благополучие и спокойствие. Пази от нещастни случаи.
Карнеолът балансира, както творческите, така и организационните способности на личността.
Лечебни свойства
Това е един от най-силните минерали за подпомагане на оздравителните процеси в организма. Именно за това е наричан Камък на изцелението. Независимо дали е в оранжев или червен цвят, той има силен енергиен заряд.
Карнеолът е един от най-подходящите минерали за въздействие върху сакралната чакра. Подпомага сексуалната функция, зачеването и плодовитостта. Препоръчва се при менструални болки, кисти на яйчниците, при ревматизъм, артрит, невралгии. Носен под формата на бижу, осигурява виталност и радост от живота, засилва красноречието и намалява риска от инсулт и инфаркт.
Карнеолът насърчава образуването на нови кръвни клетки. Използва се също за подпомагане лечението на ревматизъм, камъни в бъбреците и други бъбречни проблеми. Много добре се повлияват от него и кръвопречистващите органи – черен дроб, далак, панкреас и жлъчка.
Смята се, че носенето на огърлица от карнеол подпомага лекуването на базедова болест, в някои случаи дори по-ефективно от кехлибара. Също така, тази огърлица успокоява гнева, подобрява настроението и лекува нервни сривове. Инкрустиран в пръстен, карнеолът ще успокои сърцебиенето. Когато се нанесе на клепачите, този камък има способността да облекчава главоболие. Дава сили и изостря усещанията. Зареден, може да тонизира и хармонизира. С карнеол до възглавницата се присънват хубави сънища. Носи лична енергия и сила, увереност, мотивация, концентрация, интуитивност, прецизност, чувствителност, самочувствие.
Вярва се също, че стабилизира ниското кръвно налягане. Помага при пречистването на кръвта, и дарява повече физическа енергия. Универсален лечебен камък. Подобрява имунната система и нормализира обмяната на веществата.
KarneolМагически свойства
Карнеолът е бил смятан от арабите за целебен камък и провъзгласен за такъв от самия Мохамед. А в древен Египет, хората са го носели, за да се предпазват от гняв, ревност, завист и омраза, да насърчат мира и хармонията и да противодействат на негативните мисли. Този камък бил символ на живота на фараоните.
Древните гърци пък правели геми от карнеол с изображения на Купидон и Психея. Такива геми били талисмани на истинската любов. Гърците ги използвали, за да определят дали любовното чувство е истинско – ако било така, то се вярвало, че камъкът ще започне да блести, когато бъде погледнат от възлюбения или възлюбената на този, който го носи.
Карнеолът отключва творческите способности. Помага на разсеяните да се концентрират върху заниманието си.
Поради различните му цветови вариации, камъкът се асоциира с доста зодии. Подпомага концентрацията при Телеца, при Козирога – за преодоляване на страха от смърт и болести.На Девата, Овена, Скорпиона и Лъва носи късмет и страст.
Във Фън шуй, поставен в центъра на помещението носи Хармония, на Юг – привлича успеха, на Запад – съзнателността, на югоизток – носи самочувствие, а поставен в отрицателните сектори на дома – осигурява закрила и утеха…
Веднъж месечно трябва да бъде почистен с топла вода и да се презареди, като се остави на слънчева светлина. Носете го така, че да е в пряк контакт с кожата.
Носен под формата на бижу, осигурява виталност и радост от живота, чистота и вдъхновение.
В бижутата енергията на Карнеола се съчетава успешно с други камъни. Именно до това заключение достигнах, създавайки своите модели с присъстващ или преобладаващ карнеол.
Нежните цветове на Карнеола и великолепните му преливащи тонове са уникални за създаването на стилни и много предизвикателни бижута. Добре се комбинира, освен с други камъни, и със сребро.
В миналото карнеолът е бил доста скъп и достъпен само за владетелите камък. В нашето време можем да си го позволим срещу скромна сума.
Karneol1Подбирайки красиво бижу от карнеол, направено с внимателно подбрани цветови комбинации, вие неминуемо ще привлечете погледите на околните, а това наистина е начин да повишите самочувствието си…
Най-подходящ обаче е за представителите на зодия Телец.
Вашият амулет, Телци, е с формата на бик, стига обаче, да не е изработен от слонова кост. Изключително подходящо е да е направен от мед. В облеклото си избягвайте червения цвят!
Днес, навлизайки в съзвездие Телец, моето послание към вас е следното: През 2013 г. семейните Телци, ще бъдат сигурната половинка във връзката. А за онези, които все още са в търсене на идеалния партньор, тази година ще се окаже щастлива и те ще намерят отговор на желанието си. Този приятен период от време ще дойде, съпътстван от голяма и приятна изненада. Вашето търпение в последните години ще бъде възнаградено по подобаващ начин.
Аз ви пожелавам топлина и много щастие и споделеност.

Диана Берчева

Посетете страницата на Диана Берчева във Фейсбук и разгледайте нейните авторски бижута!

Вижте още:

Аквамаринът укрепва духа и разобличава измамата

Магията на ясписа

Аметистът – път към спокойствие и балансирана енергия

В годината на змията – с тъмни накити и дрехи, но със светли мисли

Какво не знаем за тюркоаза?!

Ахатът, който връща думите на враговете ви обратно към тях

7 коментара към “Карнеолът – камък на изцелението

Вашият коментар